Nyheter

Samarbete

-

2020-01-31

Althén & Co tillbaka med skånskt byggbolag

Efter några år i stillhet och under namnet J Althén Group dammar byrån nu av namnet Althén & Co.
I samband med namnbytet inleder man ett samarbete med ett av de större skånska byggbolagen, Erlandsson Bygg i Syd AB.

Althén & Co grundades 1997 och blev snabbt en av Nordens mest framgångsrika reklambyråer med kontor i Stockholm, Kristianstad och Malmö.

Efter att byrån somnat in 2010 fortsatte grundaren Jonas Althén med strategisk kommunikationsutveckling för utvalda kunder under namnet J Althén Group. 
Nu blir byrån Althén & Co igen, men i ett annat format.
-Nya Althén & Co är ingen traditionell byrå. Fokus ligger på utveckling av affärsdrivande koncept, varumärken och kommunikation med stark idé för bolag med modiga uppdragsgivare och varumärken med dolda värden. Vi jobbar till allra största delen med ledningsgrupper på strategisk nivå, då vet man att saker och ting hamnar rätt och verkligen blir genomförda, säger Jonas Althén.

Althén & Co består idag av projektledaren Alfred Althén och Jonas Althén, strateg och kreatör samt ett antal noga utvalda partners.- Vi jobbar i team med partners som har spetskompetens och lång erfarenhet inom sina specialområden. Våra team är skräddarsydda för att ge våra uppdragsgivare den optimala lösningen, säger Jonas Althén.

Bland uppdragsgivarna finns idag till exempel Fastighetsbolaget Brännborn Fastigheter, Handelsplatsen Brännborn Center, Riksorganisationen Sveriges Begravningsbyråers Förbund, Byggtech-bolaget SkyMap Innovations, Kristianstad Österlen Airport och mediakoncernen Gota Media/Kristianstadsbladet.

Ny uppdragsgivare är byggbolaget Erlandsson Bygg i Syd AB. Uppdraget för Erlandssons innebär utveckling av varumärke, namn, grafisk profil, kommunikationsplattform, kommunikationskoncept och utveckling av kommunikation för utvalda kanaler.
-Vi är väldigt glada och stolta över förtroendet från Erlandssons, ett intressant och framgångsrikt tillväxtbolag med ett stort och välvårdat internt humankapital och långsiktiga kundrelationer, certifierat som A Great Place to Work, berättar Althén.

Althén & Co finns för närvarande i Malmö och Kristianstad.-Vi har inga ambitioner att bli så jättemycket större, personalchefsjobbet är inte riktigt min grej. Jag brinner för att utveckla varumärken och kommunikation, konstaterar Jonas Althén.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 191218_althen28428-1200px-min.jpg

Jonas Althén

T: 0708 25 53 41
M: jonas@althen.com

Alfred Althén

T: 0734 34 55 69
M: alfred@althen.com